La det bli olje

Det var tittelen på et program som var på NRK1 forrige uke, som jeg ikke fikk sett der og da, men tok opp med min elskede PVR-dekoder (det var reklamen for Get)

Og jeg som sitter her i Indre Østfold, langt fra både hav og strand, jeg vil gjerne ha utvinning av olja både i Lofoten og Vesterålen, hva er problemet liksom? Vi har hatt oljeproduksjon for ufattelige millioner i Nordsjøen i 40 år, som har gjort oss til det rikeste landet i verden, kan noen fortelle meg om det har blitt mindre fisk i det området, eller ikke? Nå er da deler av Nordsjøen EU-sone så vidt jeg vet, så innrapportering av fangster fra Spanske og Portugisiske båter stoler jeg ikke helt på. (ref gjenntagende «fiskefusksaker» som har blitt avslørt i nevnte område. )

Jeg tenker spesielt når det gjelder Lofoten og Vesterålen: Det er vel ikke slik at når fisken kommer til gyteområdene der (Torsk og Sild) så bråsnur de om de møter på beina på en oljeplattform? Nei vel, ikke sant?

Ang at man er redd for ulykker og utslipp, joda, men hvor mange ulykker har der vært i Nordsjøen egentlig da? Vi husker alle Alexander Kielland ulykken, men den gikk ikke på utslipp, men en boligplattform som gikk i havet med mann og mus.

Så hadde man Bravoutblåsningen i 1977: http://www.kvasir.no/alle?q=Bravo-utbl%C3%A5sningen

Så hadde vi i 2007: http://www.aftenbladet.no/energi/olje/article563021.ece, altså 30 år etter.

Om noen har opplysninger om andre store eller små ulykker som har hendt, så må du gjerne opplyse meg, men jeg opplever at der har vært marginale hendelses i løpet av 40 – 50 år, ikke mye fisk eller fugl eller annet har tatt skade, så hvorfor all denne skremselspropagandaen når det nå gjelder Lofoten og Vesterålen?

I skrivende stund så har regjeringen lagt denne konsekvensutredningen på is, men samtidig åpnet for å sette igang i Barentshavet, så snart Dumaen i Russland har godkjent anbefalte delelinjer der nord.

Til lenger unna det er, til greiere er det, ikke sant?     🙂

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s