Saus

Man burde definitift tatt seg mere tid til å lage sauser selv, fra bunnen av som det heter.

Jeg var litt råflott her og kjøpte et stykke med Salmalaks, til en kilopris jeg ikke vil nevne, og da ville jeg ha en god saus til.

Med utgangspunkt i Husstellærer Blomvik sin oppskrift på løksaus så gjorde jeg slik:

Hakket 2 sjalottløk og surret de i 1 god spiseskje med smør, rørte i en drøy spiseskje med hvetemel, spedde med 3 dl kraft (buljong og vann) og så melk på slutten, så en halv ts sukker og en ts salt. Hakket i en halv purreløk og en god neve med klippet gressløk. Nam nam, det ble sausen sin det!

Laksen bakte jeg i ovnen på 60 grader i 20 minutter, bare ikledd noe salt, den blir da akkurat som en biff, litt rå i midten, men den skiver seg perfekt! Nam nam det og!

Jeg prøvde en gang slike frossne laksefileter fra frysedisken, men de var jo tørre som gress, og smakte veldig som tran var min opplevelse.

Fersk laks her i Østfold = Slaktet ca 1 uke siden minst, og ingen vet hvor de har vært henn i mellomtiden, vanlig pris 169,- per kg. Her skulle han med ovnene til leverposteien vært; Det tar for laaaaaaaaaaaaaaang tiid!

Så da unner mann seg en Salma sånn dann og vann  😉

 

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s