Om Tv, igjen, og Ammetåke

Men noe annet enn i forrige innlegg.

Jeg vet at Nrk har sendt programmer som Tilbake til 60-tallet og 70-tallet, de har jeg stort sett sett på og koset meg med i gjenkjennelsens ånd og litt humring. Men så oppdager jeg at på Nrk2 sendes det nå repriser fra Tilbake til 80-tallet, og det kan jeg ikke huske å ha sett før.

Og når sant skal sies, så var jeg heller ikke helt «med» på hele åttitallet, for jeg fødte barn fra 1979 og frem til 1987, (4 barn på 8 år, og det var 4 år mellom de to første er skrytelista mi) så på hele 80-tallet var jeg i konstant ammetåke. Og ammetåke er ikke noe å kimse av eller tulle med, det er en alvorlig og dramatisk tilstand for moren: man har født et levende vesen, som trenger all den omsorg og stell man kan frembringe, man tåler IKKE å høre at noen andre har det dårlig, evt en nyhet om at barn lider, et jordskjelv, bilder fra en krig hvor barn lider, tørkekatastrofer i Afrika osb osb, da går man totalt mentalt i forsvarsposisjon for sitt barn, får kvalme og svimmelhetssymptomer og ANGST!

Så på hele 80-tallet så unngikk jeg å se på nyhetene, jeg taklet det ikke, for ammetåke innebærer også at når man har født et lite barn, så er man så hormonell at man er helt åpen psykisk, vid åpen helt inn i hjerteroten, og man må velge hva som skal slippe til. Jeg valgte bort nyhetene, for det gjorde meg så ondt at jeg orket ikke!

Fant noen linker:

http://no.wikipedia.org/wiki/Ammet%C3%A5ke

http://www.doktoronline.no/news/NONAME-1376.html

Tom var dog ganske god på å ta opp 80-talls musikk på kassett, som ble spilt i bilen når vi var på tur hit eller dit, noe som resulterte i Lars Petters ønske om å høre på kassetten med «kjøttkål-sangen»………..

Kjøttkålsangen var «I just called, to say I love you med Stevie Wonder….. hahhaha.

Men summa sumara, som kvinne synes jeg ikke Menns unersøkelse av fenomenet Ammetåke er godt nok undersøkt eller dokumentert, fordi vi kvinner er så forskjellige, og når vi har født, så er Ammetåke et godt nok begrep på hvorfor vi oppfører oss annerledes og blir hyper sensitive.

Et annet begrep jeg kom på å ha hørt akkurat nå er: Melken har gått til hodet på henne!

Dette betegner en kvinne som akkurat har født, men som går inn i en fødseldepresjon, fra gammelt av, da de ikke hadde ord eller diagnoser for dette. DET skal jeg ikke uttdype noe mer her i dag  😉

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

2 svar til Om Tv, igjen, og Ammetåke

  1. 4murmansk sier:

    Kjøttkål…. hehe, den var god 🙂

  2. 4murmansk sier:

    Å lage klikkbare linkar:
    Marker teksten som skal vere link (kan vere linkadressa du akkurat har limt inn i tekst-editoren), klikk på knappen med ei lenke (kjetting) så får du opp eit vindu der du kan lime/skrive inn adressa (øverste felt, – pass på å ikkje få http to gongar sidan det alt står der). Du kan også velge om linken skal åpnast i nytt vindu eller i same vinduet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s